Gå til hovedindhold

Spiloppen

Velkommen til Spiloppen - for os er den fornemmeste opgave at skabe meningsfulde læringsmiljøer der tager udgangspunkt i, at alle børn skal have de samme muligheder for leg, læring, udvikling og trivsel.

Drengene sniger sig frem
  • Læs op

Indhold

    Vores værdier

    Spiloppen er en stor institution, hvilket – pga. huset og personalegruppens størrelse – giver mulighed for i mindre grupper og stuevis at skabe ro til fordybelse, gode sociale relationer og høj faglig udvikling. Vi arbejder med det gode børneliv, voksenliv og familieliv, og målet er, at alle børn, familier og personale skal trives og være i udvikling.

    I fællesskab har vi skabt vores grundlæggende holdning til det pædagogiske arbejde. Vores hverdag tager altid udgangspunkt i Spiloppens grundlæggende værdier:

    Tryghed - Gennem nærvær med børn og forældre, og gennem tillid til os selv og hinanden

    Faglig kvalitet - Giver arbejdsglæde og energi samt fagligt kompetent personale

    Respektfuldt samarbejde - Gennem åben og ærlig kommunikation og rummelige fællesskaber

    For personalet er en høj standard i faglighed og en god tilrettelæggelse med til, at skabe såvel personlig som fælles arbejdsglæde og sikre, at vi ser det enkelte barn. Herigennem rummer vi alle børn og forældre - også dem med et særligt behov.

    Samskabelse

    Det er en tillidssag at skulle aflevere sit barn til andre mennesker. Derfor vægter vi at etablere en god relation til forældrene, hvor der er tillid og de kan føle sig trygge. Vi ønsker et fællesskab, der er præget af tæt og konstruktiv dialog med respekt for den enkelte familie. Det er forældrene der kender deres børn bedst og det er det vi tager udgangspunkt i samarbejdet.

    Sådan ser her ud

    Forrige Næste

    Spiloppen er en stor institution med mange muligheder.

    Vi har mange forskellige rum, som vi udnytter når vi fordeler os i små grupper med henblik på skabe gode rammer for leg og læring.

    Vi har to store fællesrum – et i vuggestuen og et børnehaven – sidstnævnte bruger vi bl.a. til fælles-fredag, hvor alle børn i huset deltager i en fælles samling.

    Derudover har vi et stort motorik- og bevægelsesrum med klatrevæg, redskaber og madrasser. I dette rum har vi en projektor som vi bruger til bl.a. forældremøder og arrangementer, hvor vi så kan åbne selve væggen op til det tilstødende fællesrum og skabe et endnu større rum.

     Vi har også et ”krea-rum” og et sprog-rum. Det bruges eksempelvis til ”mulighed for at lege sproget ind”

    Udendørs har vi to store legepladser med klatretårne, rutsjebaner, sandkasser mm. På børnehavens legeplads har vi også et bål-hus hvor på de udendørs fælles-fredage laver mad over bål.

    Læs mere om Spiloppen

    Spiloppen er et stort hus med mange mennesker. Vi er normeret til 96 børn og har 25 personaler, herunder pædagoger, pædagogmedhjælpere, studerende og vikarer. Børnene og personalet er fordelt over 6 grupper:

    Vuggestuen 0-3 år
    Brumbassestuen
    Guldsmedstuen
    Mariehønestuen

    Børnehaven 3-6 år
    Isbjørnestuen
    Tigerstuen
    Girafstuen (storebørnsgruppen)

    I Spiloppen har vi fokus på fællesskabet såvel som det enkelte barn. Derfor har vi både faste rutiner med eksempelvis samling hvor vi er sammen hele stuen, men vi går også dagligt i små grupper for at skabe læringsmiljøer med ro og tryghed til være og lære.

    DAGENS AKTIVITETER

    Vi åbner hver dag kl. 06:30 hvor der er mulighed for at få morgenmad frem til 07:15. Herefter begynder vi stille og roligt at fordele os på de forskellige stuer.

    Kl. 9.00 holder vi samling på hver stue – her synger vi bl.a. ”godmorgen-sang” hvor vi får sagt godmorgen til alle. Vi snakker om hvem der evt. ikke er til stede og hvad der skal ske i løbet af dagen. Samlinger også altid præget af pædagogisk indhold, som f.eks. sangkuffert, bordteater eller historiefortælling. Børnene får også brød og frugt.



    Formiddagene går med leg og aktiviteter i forskellige grupper fordelt i huset, på legepladsen og ture ud af huset.
    Kl. ca. 10.30 spiser vuggestuen frokost og kl. 11 er det børnehavens tur. Efter frokost står den på putning i vuggestuen og børnehaven gør sig klar til at gå på legepladsen.


    Ca. 13.30 begynder vuggestuen på eftermiddagsmaden hvor børnene løbende deltager når de vågner fra deres lur.  
    Kl. 14 går børnehaven i gang. Så er det i gang igen med leg både inde og ude.
    Kl. 17 (16.30 fredage) siger Spiloppen tak for i dag og vi ses i morgen

    ”Hej! Mit navn er Mette Anker og jeg er køkkenleder i Kolt-Hasselager Dagtilbud. I køkkenet har jeg to dygtige kollegaer Helle og Randi og sammen står vi for at lave sunde og nærerige måltider til alle børn i dagtilbuddet. Vi holder til i Køkkenet i Spiloppen hvor vi laver mad i børnehøjde til ca. 550 dejlige børn som hver dag bliver forkælet med spændende og varierede frokostretter. Vi har pt. En økologiprocent på 80% og vi har generelt et stort fokus på bæredygtighed når vi laver vores menuer.” 


    I Spiloppen glæder vi os altid til at frokost, som er et stort højdepunkt for mange børn.
    Både fordi vi får lækker mad, men også fordi måltids-situationen indebærer hygge, fællesskab og læring.
    Hos os snakker vi meget om mad-mod – at have mod på at smage på maden, også når det er anderledes og nyt. Vores kost er meget varieret og derfor kan børnene også møde retter og råvarer som er ukendte, hvilket for nogen kan være udfordrende. Derfor er vi som personale opmærksomme på hvordan vi præsenterer maden og hvad vi kan gøre for at gøre det mere trygt for børnene og på den måde forhåbentligt bidrage til mere mad-mod. Vi opfordrer og motiverer til en nysgerrig tilgang til maden, men kan et barn ikke lide maden eller er der ikke lige tilstrækkelig mod på at smage, så er der altid rugbrød at hente. Desuden har vi også meget fokus på selvhjulpenhed i forbindelse med måltidet. – børnene

    Vi stemmer om det

    Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

    Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

    Få indflydelse på hverdagen

    I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

    Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

    Samarbejde med forældre

    Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

    Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

    Dit barns udvikling og trivsel

    Sidst opdateret: 4. januar 2024